In 1975 verkocht Richard Wernekinck zijn eerste wol. Op de vakantieboerderij van zijn ouders was een boomgaard. Om het gras te maaien werd gekozen voor schapen en zo kwam hij aan zijn wol. 

RichardWernekinckLRDe vraag naar natuurproducten maakte zijn opmars in die tijd en als vanzelf rolde Richard Wernekinck in de wolhandel.

Hij startte zijn wolgroothandel in Delft. Na een aantal locaties is het kantoor nu alweer tien jaar gevestigd in een uniek pand aan de Hugo de Grootstraat.
Het assortiment breidde zich in de loop der jaren steeds meer uit met allerlei breigarens, gekaarde wol en een uitgebreide collectie van specialiteiten: Jute, Vlas, Mohair, kashmir, kamelenhaar, zijde etc. De collectie is uniek in de wereld: Alle wolproducten zijn nog steeds 100% wol.
Waar andere bedrijven uit prijsoverwegingen synthetische vezels zijn gaan toevoegen aan hun producten is HOLLANDFELT altijd trouw gebleven aan zuiver wol om producten te kunnen blijven aanbieden van de hoogste kwaliteit.
Naast 100% wol streven wij er ook naar om onze producten zo ecologisch en duurzaam mogelijk te maken. Achter de schermen zijn wij altijd actief op zoek naar mogelijkheden om te kijken hoe we de hele lijn van schaap tot eindproduct kunnen verduurzamen. Denk daarbij aan gerecycled wolvilt verwerken in onze collectie, mogelijkheden onderzoeken van GOTS keurmerken etc.

van wol naar wolvilt

In de afgelopen jaren is wolvilt steeds aantrekkelijker geworden en onze collectie wolvilt breidt zich nog jaarlijks uit: meer dan 100 kleuren, diktes van 1mm t/m 20mm, allemaal hoge kwaliteit wolvilt gemaakt van 100% wol.

Na al die jaren is de vraag naar natuurproducten nu (weer) heel hoog. Wij zijn afhankelijk van onze klanten en de trends die er spelen. Naast ons vaste assortiment proberen we daarin mee te bewegen met nieuwe kleuren wolvilt, meer diktes en andere wensen van onze klanten.

Vanuit Delft worden alle bestellingen voorbereid, op maat gesneden en verpakt voor de klant. We houden vrijwel alles standaard op voorraad en krijgen wekelijks nieuw materiaal geleverd van onze fabriek. Alles, van het administratief verwerken van de orders tot het sealen van de verpakkingen, wordt gedaan door een team van 8 medewerkers. Hierdoor zijn de lijntjes binnen het bedrijf kort, waardoor een vloeiend distributieproces gehandhaafd kan worden.

Wolgroothandel HOLLANDFELT levert aan bedrijven en zelfstandig professionals in binnen- en buitenland.