Vanaf een dikte van 3mm verbetert wolvilt van HOLLANDFELT de akoestiek. De geluidsabsorptie coëfficiënt kan oplopen tot wel 0,56α bij een dikte van 3mm en 0,82α bij een dikte van 5mm. Dankzij deze en andere van nature aanwezige eigenschappen, zoals isolerend en vuilafstotend, is dit materiaal bij uitstek geschikt om als akoestische wandbekleding aan te brengen.

Voor het verlijmen van wolvilt op wanden adviseren wij speciale viltlijm in ons assortiment. Dit is een emissiearme dispersiecontactlijm. Meer informatie over onze lijm vindt u hier

Het wolvilt kan direct op de wand verlijmd worden zoals behang. Hiervoor moet de lijm eenzijdig op de wand worden aangebracht met de meegeleverde structuurroller, waarna het vilt direct in de natte lijm gedrukt kan worden. Het gebruiken van deze structuurroller (of een grotere roller met dezelfde structuur) is belangrijk om de juiste dikte van de lijmlaag te bewerkstelligen.
Na plaatsing dient het vilt direct aangerold te worden met een massief rubber roller.

Als de ondergrond uit stucwerk, gips, steen of houten platen bestaat, kan de lijm zonder voorbehandeling worden aangebracht. Het maakt daarbij niet uit dat er gaten of scheuren in de wand zitten, als er maar geen puisten op zitten.

Indien het totaal uit meerdere banen wolvilt bestaat moeten deze gestort (zie fig. 1) worden geplaatst.

 

stortend lijmen wolvilt

fig.1

Vilt van 1 en 2 mm dik dubbel doorsnijden en vanaf 3mm dikte stotend plaatsen (zie fig. 2): Als de eerste baan geplaatst is, plaats de tweede baan op de muur in de natte lijm en schuif hem tegen de vorige baan aan zodat de naad niet meer zichtbaar is.

 

 stotend lijmen wolvilt

fig. 2

Wij raden u aan het aanbrengen van wolvilt op wanden met twee man te doen in verband met de grote rolbreedte van 183 cm. Let op! Dik wolvilt verlijmen op overhangende muren kan problemen geven i.v.m. het gewicht van het vilt.

Mocht u wolvilt als wandbekleding willen aanbrengen neem dan ALTIJD contact met ons op over de mogelijkheden.

 

download pdf